Gazprom a redus livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Gazprom a redus, astăzi, la 20% capacitatea gazoductului Nord Stream 1, anunțând noi lucrări de reparații la o altă turbină. Spre deosebire de lucrările de mentenanță de la începutul acestei luni care au durat 10 zile, de această dată nu s-a precizat o dată până la care gazoductul va funcționa la capacitate redusă, perioada urmând să depindă de efectuarea reparațiilor.

Turbina care ar urma să fie reparată acum ar fi a doua care este trimisă în service de către Gazprom. Luna trecută, primul echipament a fost trimis la reparații la filiala Siemens Energy din Canada. Turbina a fost reparată într-un timp scurt, dar statul canadian s-a lovit de opoziția Ucrainei care a cerut aplicarea sancțiunilor și în acest caz. În cele din urmă, pentru a nu spori și mai mult criza energetică prin nefuncționarea celei mai mari conducte care alimentează cu gaze Europa, Canada a decis să livreze echipamentele. Comisia Europeană a salutat acest demers și a confirmat o dată în plus că turbina va fi livrată în timp util.

Invocând faptul că nu a primit nici până acum turbina cu pricina, Gazprom a reluat livrările, pe 21 iulie, dar la capacitate redusă, de 40%. La o săptămână, livrările scad la jumătate, la o capacitate de 20%, motivul fiind că o altă turbină are nevoie de reparații.

Reducerea gazelor survine într-un moment critic când toate statele membre ale Uniunii Europene fac eforturi pentru a-și asigura stocurilor de gaze, care trebuie să fie pline la 80%, până la 1 noiembrie. Pentru a reîntâmpina o criză energetică, Uniunea Europeană a decis marți să ia măsura de reducere voluntară a consumului de gaze naturale, țările UE ajungând astfel la un acord pe o o propunere a Comisiei Europene. Conform acordului de marți, convenit în Consiliul UE al Energiei, reducerea consumului, care este deocamdată voluntară, ar putea să devină obligatorie, dacă starea de urgență energetică ar fi declarată de Uniunea Europeană.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

3 răspunsuri

  1. Wow, incredible blog layout! How long have you ever been blogging for?
    you made running a blog glance easy. The total glance of your website is fantastic, as neatly as the content material!
    You can see similar here dobry sklep

  2. Hello! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good results. If you know of any please share.
    Thank you! I saw similar art here: Backlinks List

  3. Good day! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

    I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
    but I’m not seeing very good results. If you know of any please share.
    Cheers! You can read similar article here: Backlinks List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *