Gaza: Trei dintre fiii liderului Hamas au fost uciși

Într-un atac aerian israelian, trei dintre fiii liderului politic al mișcării Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși, potrivit Skynews.

Conform informațiilor furnizate de Hamas, patru dintre nepoții lui Haniyeh au fost, de asemenea, victimele acestui atac.

Armata israeliană a confirmat că trei dintre fiii lui Haniyeh au fost uciși în atac. Mohammed și Hazem erau membri activi în cadrul structurilor militare ale Hamas, iar al treilea fiu, Amir, îndeplinea rolul de comandant de celulă. Aceștia sunt printre cei mai importanți membri ai Hamas uciși până în prezent.

Aceste evenimente survin în contextul în care negocierile pentru un armistițiu între Israel și Hamas sunt în desfășurare, iar atacul ar putea complica și mai mult eforturile de a ajunge la o înțelegere.

Haniyeh a condamnat vehement atacul, acuzând Israelul că acționează în spiritul răzbunării și al crimei. Acesta a subliniat că Hamas nu va ceda sub presiunea provocată de pierderea membrilor săi de familie.

Incidentul a fost marcat de imagini tulburătoare cu Haniyeh primind vestea în timp ce vizita palestinieni răniți într-un spital din Qatar, unde locuiește în exil. Hamas a precizat că atacul a avut loc în tabăra de refugiați Shati din Gaza, locul de origine al lui Haniyeh.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *