Migrația ilegală obligă: Gard între Grecia și Turcia

Grecia va extinde treptat un gard de-a lungul graniței sale terestre cu Turcia și va crește măsurile de supraveghere, ca urmare a creșterii imigrației ilegale, a anunțat marți guvernul elen.

Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri, prezidată de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, unde mai mulți oficialil de rang înalt din domeniul imigrației, securității și armatei au expus problemele cu care se confruntă Grecia.

O declarație guvernamentală a spus că întâlnirea a abordat în special „problema presiunii uriașe asupra migrației ilegale, atât de-a lungul graniței terestre, cât și de-a lungul frontierei maritime” în estul Mării Egee.

Grecia a construit deja un gard de 40 de kilometri în zona râului Evros, de-a lungul graniței terestre de nord-est.

Cu toate acestea, Atena a acuzat în repetate rânduri Ankara că a trimis în mod deliberat mii de migranți care locuiesc în Turcia în Grecia pentru a-și destabiliza vecinul. Relațiile dintre cei doi rivali regionali sunt tensionate în privința imigrației și a drepturilor de explorare a energiei submarine.

Grecia a acuzat, de asemenea, Turcia că încurajează sau chiar facilitează imigrația ilegală pe cale maritimă a miilor de oameni din Orientul Mijlociu, Asia și Africa care încearcă să ajungă în insulele grecești din apropiere cu bărci nesigure. Autoritățile turce și grupările pentru drepturile omului au acuzat, la rândul lor, Grecia că îi returnează ilegal solicitanții de azil care ajung pe teritoriul Greciei fără a le permite să își depună cererile de azil.

Ministerelor relevante și armatei li se va cere să prioritizeze ce secțiuni ale gardului ar trebui construite mai întâi. În cadrul întâlnirii s-a decis, de asemenea, creșterea patrulelor de-a lungul frontierei pentru a preveni intrarea ilegală a migranților în țară.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *