Gabriel Resources contestă sentința privind Roșia Montană

Imagine spectaculoasă din Roșia Montană, România, prezentând un peisaj impresionant afectat de poluarea minieră.
Compania canadiană Gabriel Resources a anunțat ieri că a contestat decizia tribunalului de arbitraj de la Washington, în urma căreia România a obținut victoria în dosarul Roșia Montană, cerând anularea acesteia.

În cererea oficială, reprezentanții Gabriel Resources acuză „vicii capitale” în constituirea tribunalului ICSID (Centrul Internațional pentru Soluționarea Disputelor cu Investiții), argumentând că doi dintre arbitrii care au contribuit la decizia majoritară nu au respectat standardele de independență și imparțialitate impuse de convențiile internaționale.

Concret, Gabriel Resources contestă rolul jucat de Prof. Pierre Tercier și Prof. Zachary Douglas în proces, susținând că aceștia nu au dezvăluit în mod adecvat legăturile lor anterioare cu părțile implicate în dispută, inclusiv cu avocații României.

Compania canadiană a dat în judecată și Oficiul Registrului Comerțului Alba, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba pentru a contesta sechestrul impus pe acțiunile Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari, sumă care reprezintă datoria pe care Gabriel Resources o are față de Statul Român, în urma procesului câștigat la Washington.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *