G7 cere un răspuns al ONU privind rachetele lansate de Coreea de Nord

Consiliul de Securitate al ONU trebuie să ia „măsuri semnificative” ca răspuns la ultima lansare de rachetă balistică intercontinentală efectuată de Coreea de Nord, au declarat duminică miniștrii de externe din G7.

Consiliul de Securitate urmează să discute despre Coreea de Nord în cadrul unei reuniuni care va avea loc luni, la cererea Statelor Unite, în urma ultimului test de lansare de rachete din acest an. „Acțiunile Coreei de Nord necesită un răspuns unitar și ferm din partea comunității internaționale”, au declarat miniștrii din Statele Unite, Japonia, Canada, Germania, Marea Britanie, Franța și Italia.

Pyongyang a testat vineri o rachetă balistică capabilă să atingă continentul american, la scurt timp după ce a avertizat cu privire la „reacții militare mai dure” în cazul în care Washingtonul își consolidează prezența de securitate în regiune.

În declarația G7 se spune că testul de vineri a fost un „act nesăbuit” și „o altă încălcare flagrantă” a rezoluțiilor ONU. „Seria fără precedent de lansări ilegale de rachete balistice efectuate de Coreea de Nord în 2022 … reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii și securității regionale și internaționale”, se arată în declarația G7, adăugând că țara „nu poate avea și nu va avea niciodată statutul de stat cu arme nucleare”.

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *