G7 adoptă un cod de conduită pentru dezvoltatorii de Inteligență Artificială

Grupul celor șapte țări industriale, format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Statele Unite și Uniunea Europeană, au convenit să introducă un cod de conduită voluntar pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială (AI). Acest acord vine în contextul îngrijorărilor legate de confidențialitate și riscurile de securitate asociate tehnologiei AI.

Conform unui document văzut de Reuters, codul de conduită, format din 11 puncte, are scopul de a promova o AI sigură și de încredere la nivel mondial, oferind îndrumări voluntare pentru organizațiile care se implică în dezvoltarea celor mai avansate sisteme AI, inclusiv modelele de bază și sistemele AI generative.

Documentul subliniază că acest cod are rolul de a maximiza beneficiile tehnologiei AI și de a aborda riscurile și provocările asociate acesteia.

Conform codului, companiile sunt îndemnate să identifice, evalueze și reducă riscurile pe parcursul întregului ciclu de viață al inteligenței artificiale și să abordeze incidentele și modelele de utilizare abuzivă după ce produsele AI sunt lansate pe piață. De asemenea, companiilor li se cere să publice rapoarte publice despre capacitățile, limitele și utilizările greșite ale sistemelor AI și să investească în controale de securitate solide.

Uniunea Europeană a fost un lider în reglementarea tehnologiei emergente, cu o legislație robustă pentru AI, în timp ce alte țări precum Japonia, Statele Unite și țările din Asia de Sud-Est au adoptat o abordare mai puțin intruzivă pentru a stimula creșterea economică.

Comisarul pentru sectorul digital al Comisiei Europene, Vera Jourova, a subliniat că acest cod de conduită reprezintă o bază solidă pentru asigurarea siguranței în domeniul AI și va acționa ca o punte până când vor fi introduse reglementări mai stricte în acest sector.

Facebook

Comentarii

399 de răspunsuri

  1. First of all I would like to say superb blog! I had a quick question that
    I’d like to ask if you don’t mind. I was interested to know how you center yourself and clear your head before writing.
    I have had trouble clearing my thoughts in getting my ideas
    out. I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10
    to 15 minutes tend to be wasted just trying to figure out how to
    begin. Any suggestions or hints? Many thanks!

  2. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some
    overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!

    Other then that, superb blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *