G20 nu a ajuns la un acord privind tranziția energetică

Reuniunea G20 nu a reușit vineri să producă un comunicat oficial în urma discuțiilor privind tranziția energetică, dar președintele din Indonezia a declarat că membrii au susținut o propunere fără caracter obligatoriu pentru a accelera adoptarea de energii mai puțin poluante.

Indonezia, unul dintre cei mai mari emițători de dioxid de carbon din lume, a cerut țărilor G20 să sprijine măsuri care să contribuie la îndeplinirea angajamentelor de a ajunge la emisii nete zero, a declarat ministrul său al energiei omologilor din Bali.

Țările G20 nu au ajuns la un acord privind energia

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, discuțiile G20 privind clima nu au reușit să ajungă la un acord asupra unui comunicat comun, iar delegatul britanic pentru climă, Alok Sharma, a declarat pentru Reuters că unele dintre cele mai importante economii ale lumii au făcut rabat de la angajamentele privind emisiile. La reuniunea ministerială de vineri privind tranziția energetică nu s-a ajuns la un acord asupra unui comunicat „deoarece au existat diferențe între țări”, a declarat reporterilor ministrul Energiei, Arifin Tasrif.

Oficialul a declarat, totuși, că propunerea fără caracter obligatoriu a Indoneziei, numită „Pactul de la Bali”, a fost aprobată de membrii G20 și va fi prezentată la summitul liderilor din noiembrie. Indonezia, un mare exportator și utilizator de cărbune, s-a alăturat unui angajament global de eliminare treptată a utilizării cărbunelui și dorește ca aproape un sfert din energia sa să provină din surse regenerabile până în 2025, față de aproximativ 12% în prezent.

„Ceea ce este important acum este să lucrăm împreună pentru a coordona politicile, pentru a consolida cooperarea și pentru a ne asigura că agenda noastră de tranziție energetică avansează”, a declarat Arifin în deschiderea reuniunii din Bali.

Subliniind provocările viitoare, Agenția Internațională pentru Energie a declarat vineri, într-un raport, că Indonezia trebuie să se asigure că au loc reforme politice pentru a putea trece mai repede la o energie mai curată, menționând că tehnologia este deja disponibilă pe plan comercial și rentabilă.

Pactul de la Bali, ale cărui detalii nu au fost disponibile imediat, vizează consolidarea planificării și implementării energetice naționale, stimularea investițiilor și a finanțării și îmbunătățirea securității energetice, a declarat Arifin.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, fantastic blog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made blogging look easy. The whole look of your site
    is wonderful, as smartly as the content material! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *