Franța vrea controale mai stricte pentru ajutorul acordat palestinienilor de către UE

Franța și-a exprimat sprijinul pentru implementarea unor controale mai riguroase asupra ajutorului pentru dezvoltare acordat palestinienilor de către Uniunea Europeană (UE).

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, ministrul de externe al Franței, Catherine Colonna, a confirmat sprijinul pentru propunerea UE de instituire a unor controale mai stricte în viitor, cu accent pe posibile cazuri de antisemitism. Colonna a declarat: „Suntem în favoarea acesteia”, adăugând că această decizie a fost discutată în cadrul recentei reuniuni a miniștrilor de externe de la Bruxelles.

Cu toate acestea, șefa diplomației franceze a subliniat că verificările recente nu au relevat nicio deturnare de fonduri către organizația Hamas. Marți, Uniunea Europeană a confirmat continuarea ajutorului pentru dezvoltare destinat palestinienilor, subliniind că nu s-au alocat fonduri către Hamas, organizație pe care Bruxelles o cataloghează drept organizație teroristă.

„Comisia și-a făcut treaba de verificare. Prin urmare, ajutorul va continua, și este necesar să ajungă ușor și în cantități mai mari, având în vedere situația umanitară catastrofală”, a subliniat Colonna.

Uniunea Europeană rămâne cel mai important susținător financiar al palestinienilor, cu un buget de aproximativ 1,2 miliarde de euro pentru perioada 2021-2024.

Facebook

Comentarii

54 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *