Franța solicită ajutor militar Belgiei, pentru Jocurile Olimpice

Guvernul belgian a anunţat, marţi, că va trimite militari pentru întărirea securităţii la Jocurile Olimpice de la Paris, ca urmare a unei solicitări venite din partea Franţei, informează EFE.

„Guvernul francez a solicitat o contribuţie pentru asigurarea securităţii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, iar autorităţile belgiene au analizat solicitarea şi au răspuns favorabil”, a declarat pentru postul de radio RTL ministrul Apărării din Belgia, Ludivine Dedonder.

Ministrul belgian a subliniat că „sprijinul militar belgian se va situa în zona de căutare şi neutralizare a dispozitivelor explozive”.

Jocurile Olimpice de la Paris vor debuta cu o inedită ceremonie de deschidere în aer liber, pe fluviul Sena, în faţa a aproximativ 300.000 de spectatori, iar în timpul competiţiei polisportive sunt aşteptaţi circa 15 milioane de turişti în capitala Franţei.

Jocurile Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie) vor mobiliza peste 45.000 de forţe de securitate internă. Securitatea la competiţii va fi asigurată de aproximativ 35.000 de poliţişti şi jandarmi zilnic (25.000 pentru Jocurile Paralimpice).

La acest lucru se adaugă 18.000 de militari şi între 18.000 şi 22.000 de agenţi de securitate privaţi zilnic.

Capitala Franţei va găzdui Jocurile Olimpice la un nivel de alertă maximă pentru ameninţări cu atentate teroriste.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *