Franţa şi Germania cer noi alegeri în Kosovo

Franţa şi Germania i-au îndemnat pe liderii din Kosovo şi Serbia să organizeze noi alegeri cât de curând posibil în municipalităţile afectate de proteste, a declarat joi preşedintele francez Emmanuel Macron, la finalul summitului Comunităţii Politice Europene de la Chişinău, potrivit Agerpres.

Macron a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Franţa şi Germania le-au cerut de asemenea autorităţilor din Kosovo să clarifice regulile privind alegerile.

Preşedinţii din Serbia şi Kosovo au insistat joi că vor să dezamorseze criza din nordul Kosovo, dar au dat puţine semne că vor să dea înapoi de pe poziţiile lor.

Când au ajuns la summitul CPE de lângă Chişinău, liderul sârb Aleksandar Vucic şi omoloaga sa din Kosovo, Vjosa Osmani, nu au purtat nici o discuție oficială, nici chiar atunci când s-au aflat la doar câţiva metri distanţă pe covorul roşu, notează Reuters.

Mai devreme, o sursă diplomatică europeană declarase pentru Reuters că Vucic şi Osmani au avut o „întâlnire informală” cu liderii francez şi german, Emmanuel Macron şi Olaf Scholz, precum şi cu şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

Share on facebook
Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.