Franța: Noi greve, după eșecul negocierilor cu sindicatele

Franța e afectată de noi greve și proteste împotriva reformei pensiilor, în timp ce liderul francez se află într-o vizită de trei zile în China. Grevele au impact asupra unor sectoare-cheie: transportul public, școlile, spitalele și rafinăriile.

O întâlnire între reprezentanții sindicatelor și prim-ministrul Elisabeth Borne, care a avut loc miercuri, nu a reușit să evite noi proteste împotriva planurilor guvernului de a crește vârsta de pensionare de la 62 de ani la 64 de ani și de a mări numărul de ani de contribuție necesari pentru o pensie completă.

Liderii de sindicat au părăsit întâlnirea cu Borne în mai puțin de o oră, spunând că guvernul nu este pregătit pentru concesii și au cerut continuarea protestelor. Sophie Binet, noua șefă a sindicatului CGT, a declarat că sindicatele au decis să părăsească reuniunea deoarece au considerat-o „inutilă”.

Azi este a 11-a zi de acțiuni sindicale de când sindicatele au început să facă apel la greve, la începutul anului. Sindicatele din Franța continuă să dețină o influență considerabilă: au scos în stradă peste un milion de protestatari în ultimele săptămâni.

Facebook

Comentarii

53 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *