Franța: Violența bandelor non-europene scade în intensitate

Noaptea trecută, a şasea de revolte în Franţa după moartea tânărului Nahel, a fost relativ calmă, înregistrându-se doar câteva incidente izolate, informează Digi24. Spre deosebire de zilele precedente, au avut loc mai puține acte de vandalism, 78 de persoane fiind duse la secțiile de poliție.

De la începutul violențelor, 5.000 de mașini au fost arse și 1.000 de clădiri avariate. Au avut loc 250 de atacuri asupra secțiilor de poliție și jandarmerie iar peste 700 de membri ai forțelor de ordine au fost răniți. Aproape 3.000 de tineri au ajuns în arest.

La Paris şi în suburbiile sale, 20 de persoane fuseseră arestate până la ora 01:00, potrivit poliţiei. În Maine-et-Loire, transportul urban a fost oprit după ora 21.00 în Angers, Cholet şi Saumur, potrivit prefectului. În Haute-Garonne, interdicţia de a purta şi de a transporta arme de vânătoare, muniţii şi obiecte care ar putea constitui o armă, precum şi de vânzare a carburanţilor în canistre şi bidoane, a fost prelungită până la 5 iulie, a anunţat prefectura.

Ministerul francez de Interne a menținut pe străzi un dispozitiv masiv, de 45.000 de polițiști și jandarmi.

Mitinguri în fața primăriilor

Pe fondul unei intensificări a atacurilor împotriva aleşilor, a fost lansat un apel pentru un miting care va avea loc la ora prânzului în faţa primăriilor din toată Franţa.

 În cadrul reuniunii care a avut loc duminică seara la Palatul Élysée, Emmanuel Macron a cerut guvernului să „continue să fie alături de poliţişti, jandarmi, judecători, grefieri, pompieri şi aleşi care s-au mobilizat zi şi noapte în ultimele cinci zile”.  

Șeful statului francez se va întâlni, tot astăzi, cu preşedinţii Adunării Naţionale, Yaël Braun-Pivet, şi Senatului, Gérard Larcher. Apoi, va fi rândul primarilor din „cele peste 220 de localităţi care au fost afectate de violenţe” să fie primiţi de președintele Emmanuel Macron.  

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *