Franța neagă prezența militară în Ucraina

Guvernul francez a negat sâmbătă că soldați francezi s-ar afla pe teren în Ucraina, potrivit Le Monde.

„Nu există forțe franceze angajate în operațiuni în Ucraina”, a declarat echipa ministrului Forțelor Armate, Sébastien Lecornu, pentru publicația franceză.

O sumedenie de documente scurse care detaliază planurile despre ofensiva militară de primăvară a Ucrainei și care circulă online ar implica faptul că soldații francezi sunt prezenți pe câmpul de luptă din Ucraina. Potrivit The Guardian, „un diapozitiv a sugerat că un mic contingent de mai puțin de o sută de membri ai personalului pentru operațiuni speciale din cadrul membrilor NATO Franța, America, Marea Britanie și Letonia sunt deja activi în Ucraina”.

Materialul ar include, de asemenea, informații despre pregătirea și capacitățile de antrenament ale Ucrainei, precum și despre numărul de morți. Nu este clar cine a obținut și a divulgat inițial documentele și în ce măsură acestea ar fi putut fi modificate. Ar putea fi, de asemenea, „o operațiune de dezinformare rusă”, au declarat oficialii americani.

„Documentele citate nu provin de la armata franceză. Noi nu comentăm documente a căror sursă este incertă.”, a mai declarat echipa lui Lecornu pentru Le Monde.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *