Macron susține planul de pace al lui Zelenski

Preşedintele Emmanuel Macron l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că va susţine planul său de pace la nivel internaţional, în timpul unei conversaţii care a avut între cei doi, potrivit Agerpres.

Preşedintele Macron „şi-a reafirmat ataşamentul faţă de planul de pace în zece puncte propus de preşedintele Zelenski şi l-a asigurat că va sprijini această iniţiativă pe scena internaţională în cadrul următoarelor evenimente diplomatice”, a indicat Palatul Elysée.

De asemenea, cei doi şefi de stat „au menţionat reamintirea (la conferinţa anuală de securitate de la Munchen) făcută partenerilor europeni şi NATO cu privire la necesitatea de a consolida şi accelera sprijinul militar pentru Ucraina şi poporul ucrainean”.

Volodimir Zelenski a confirmat că alături de președintele francez au vorbit despre „punerea în aplicare a planului de pace”.”I-am mulţumit preşedintelui pentru înţelegerea nevoilor noastre şi pentru acest sentiment împărtăşit că trebuie să ne apărăm”, a adăugat preşedintele ucrainean, în mesajul său de duminică seară.

Facebook

Comentarii

54 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *