Franța: Legea imigrației, promovată de Macron – respinsă la vot

Adunarea Naţională – camera inferioară a parlamentului Franţei – a respins ieri proiectul de lege a imigraţiei înaintat de guvern şi susţinut de preşedintele Emmanuel Macron, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Deputaţii au adoptat cu numai două voturi peste minimul necesar o moţiune de respingere, depusă de Verzi și susținută și partidul condus de Marine Le Pen şi de mai mulţi conservatori.

Votul reprezintă o lovitură pentru şeful statului, care încearcă să promoveze legi fără a dispune de o majoritate în parlament.

Dar rezultatul de ieri nu obligă guvernul să demisioneze şi nu înseamnă sfârşitul pentru legea imigraţiei, menţionează Reuters.

Textul poate fi acum retrimis către camera superioară, către un comitet comun format din senatori şi deputaţi care să găsească un compromis sau – mai puţin probabil – retras.

Există şi varianta recurgerii la prerogativele speciale ale executivului pentru a forţa adoptarea legii fără vot.

Guvernul de la Paris a prezentat propunerea legislativă ca vitală pentru expulzarea mai uşoară a migranților radicalizați, cum a fost cazul islamistului de origine rusă care a ucis un profesor în luna octombrie.

Facebook

Comentarii

73 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *