Franța contrazice SUA și pune semnul egal între TikTok și WhatsApp

Cei mai importanți parlamentari din Franța refuză să se alăture Statelor Unite și să se opună companiei chineze TikTok. Săptămâna aceasta, membri ai Adunării Naționale a Franței și-au încurajat puternic colegii deputați să limiteze utilizarea aplicațiilor de socializare și a serviciilor de mesagerie, potrivit unui e-mail intern consultat de POLITICO.

Recomandarea include TikTok, companie deținută de chinezi, aflată în centrul unei controverse pe ambele maluri ale Atlanticului, dar include și platforme americane precum Snap și WhatsApp și Instagram ale Meta, alături de Telegram, fondată de frații de origine rusă, și Signal.

„Având în vedere riscurile deosebite la care îi expune exercitarea mandatului lor pe deputații care folosesc aceste aplicații, dorim să facem apel la vigilența dumneavoastră extremă și vă recomandăm să limitați utilizarea lor”, au scris Marie Guévenoux și Eric Woerth, din partea partidului Renaissance al lui Emmanuel Macron, și Eric Ciotti, din partea partidului conservator Les Républicains.

Narațiunea Franței de a pune companiile chineze și americane în același coș este în contrast puternic cu măsurile luate de alte țări europene, inclusiv de guvernul olandez, care a decis să vizeze aplicațiile din țările care desfășoară un „program cibernetic ofensiv” împotriva Olandei, precum China, Rusia, Coreea de Nord și Iran.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *