Franța nu primește migranți de pe Lampedusa

Franţa nu va primi migranţi veniţi pe insula italiană Lampedusa, unde de mai multe zile se înregistrează un aflux însemnat de migranţi, a declarat ministrul de interne, Gerald Darmanin, transmite AFP, potrivit Agerpres.

”Nu primind mai multe persoane vom stopa un flux care, în mod evident, ne depăşeşte capacităţile de integrare”, a spus Darmanin, la o zi după vizita întreprinsă la Roma.

Ministrul francez a declarat că a transmis, în schimb, părții italiene că Franța este dispusă să ajute cu retrimiterea migranților în țări cu care deține relații diplomatice bune, oferind ca exemple Coasta de Fildeş şi Senegal.

Italia se confruntă cu o accelerare a sosirilor de migranţi pe mica insulă Lampedusa, situată între Tunisia şi Sicilia. Săptămâna trecută, de luni până miercuri, pe insulă au sosit 8.500 de migranţi, un număr mai mare decât întreaga populaţie a Lampedusei.

Această situaţie a pus sub o puternică presiune capacităţile de primire ale insulei, a provocat o undă de şoc politic în Italia şi a relansat chestiunea spinoasă a solidarităţii europene în materie de primire şi de repartizare a solicitanţilor de azil, pentru sprijinirea ţărilor aflate în prima linie a acestor sosiri.

Franța a decis, în schimb, întărirea controalelor la frontiera franco-italiană, unde efectivele de poliţişti şi jandarmi vor ajunge de la 500 la 700 de persoane.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *