Franţa a început să livreze gaze Germaniei

Franţa a început, astăzi, pentru prima oară, să livreze în mod direct gaze naturale Germaniei, o etapă în cadrul solidarităţii energetice europene, în vederea depăşirii scăderii fluxurilor provenind din Rusia, anunţă gestionarul reţelei de transport a gazelor naturale franceze GRTgaz, relatează News.ro.

”Într-un context de scădere puternică a livrărilor de gaze naturale ruseşti către Europa şi în cadrul solidarităţii europene în securitatea energetică, GRTgaz s-a mobilizat pentru a-şi adapta reţeaua şi a oficializa o propunere în vederea comercializării unei capacităţi de transport de gaze naturale din Franţa către Germania”, anunţă GRTgaz, într-un comunicat.

Primele livrări directe de gaze naturale către Germania – până acum erau furnizate prin Belgia – au început la ora locală 6.00, la o capacitate de 31 de gigawaţi pe oră, şi tranzitează comunele frontaliere Obergailbach, în Moselle, de partea franceză, şi Medelsheim, în Sarland, în Germania, prin punctul de interconectare a reţelei de gaze naturale.

Acest flux corespunde puterii a patru unităţi nucleare şi este echivalentul a 10% din ceea ce Franţa primeşte zilnic ca gaze naturale lichefiate, în cele patru terminale de metan pe care le deține.

Spre deosebire de Germania care se confruntă, în continuare, cu un deficit de gaze, Franța și-a asigurat deja stocurile de gaze naturale în procent de 100%.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *