Franța sub asediu: 40.000 de polițiști mobilizați pentru protestele din această noapte

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a anunțat astăzi că va mobiliza 40.000 de polițiști în toată Franța, la noapte, când sunt așteptate noi proteste după uciderea unui tânăr de 17 ani de către polițiști, la începutul săptămânii, scrie BBC.

Aseară, peste 9.000 de polițiști au fost desfășurați. Ministrul francez a precizat, însă, că nu va fi declarată starea de urgență.

Conform datelor oficiale, 170 de polițiști au fost răniți în confruntări și cel puțin 180 de oameni au fost arestați, în noaptea precedentă, după proteste.

Un val de proteste violente a izbucnit în Franța după ce un tânăr de 17 ani a fost ucis de polițiști pentru că nu a oprit la semnalul lor. Adolescentul, pe nume Nahel, le era cunoscut agenților, care l-au mai reținut de alte 12 ori pentru diverse fapte, scrie Le Figaro.

Mama adolescentului a cerut un marș tăcut, astăzi, în memoria lui, în zona în care a fost ucis.

Folosirea mortală a armelor de foc este mult mai puțin frecventă în Franța decât în țări precum SUA, însă incidentul tragic de marți a dezlănțuit ciocniri cu poliția și proteste care fuseseră înăbușite de multă vreme, scrie presa franceză.

În suburbii și orășele precum Nanterre, acolo unde localnicii se confruntă cu sărăcie și discriminare, senzația este că abuzurile poliției nu sunt pedepsite suficient, ceea ce a făcut ca furia maselor să fie cu atât mai accentuată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *