Scandal internațional: Francez arestat pentru spionaj

Ambasadoarea azeră la Paris, Leyla Abdullayeva, a anunțat marți că omul de afaceri francez, Martin Ryan, a fost arestat în Azerbaidjan în luna decembrie a anului trecut, sub acuzația de spionaj.

Abdullayeva a declarat că instanțele azere au emis ulterior un mandat de reținere pentru o perioadă de patru luni. Ambasada Franței la Baku a fost informată oficial printr-o notă verbală cu privire la arestarea și reținerea lui Ryan.

Martin Ryan se confruntă acum cu riscul de a primi o pedeapsă cuprinsă între 10 și 15 ani de închisoare în Azerbaidjan.

Diplomația franceză nu a reacționat imediat la această veste, iar presa așteaptă un comunicat oficial din partea autorităților franceze referitor la acest incident.

Contextul în care are loc acest eveniment este unul tensionat, având în vedere conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a criticat Franța pentru susținerea acordată Armeniei în această dispută. În luna noiembrie a anului trecut, Aliev a acuzat Parisul că „pregătește terenul pentru un nou război” în regiunea Caucazului, susținând că Franța furnizează arme Armeniei.

În replică, oficialii francezi au afirmat că entități cu legături cu Azerbaidjan au desfășurat o campanie de manipulare menită să prejudicieze reputația Franței. Aceasta ar fi avut loc în timpul organizării Jocurilor Olimpice din 2024, găzduite de Paris.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *