FOTO Emmanuel Macron, în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor

Pe fondul tensiunilor actuale din Franța cu privire la reforma sistemului de pensii, utilizatorii de internet au apelat la inteligența artificială pentru a critica politica în forță a președintelui Macron.

Unele imagini impresionant de realiste generate de instrumente de inteligență artificială circulă de câteva zile pe rețelele de socializare. Acestea sunt oferite de cea mai recentă versiune a Midjourney, un program de inteligență artificială creat de un laborator de cercetare independent cu sediul în San Francisco, Midjourney Inc, care a fost lansat pentru prima dată în martie 2022. Programul generează imagini din descrieri numite „prompts”, în același mod în care Stable Diffusion și DALL-E creează imagini.

Cea mai recentă versiune (a cincea) a fost pusă la dispoziție pe 16 martie în open beta, adică deschisă tuturor celor interesați să folosească produsul, iar evoluția este de primă mână. Și cum este suficientă o singură frază pentru a crea orice imagine, internauții au profitat de această ocazie pentru a menține actualitatea și pentru a se descărca prin imagini care reflectă contextul actual din Franța.

blank
sursa: Twitter

Așa se pot întâlni pe rețelele de socializare imagini cu Macron stând pe grămezi de gunoaie, în calitate de gunoier sau protestând împotriva propriei sale reforme a pensiilor.

Utilizatorii au d ustrendul și în SUA, circulând pe internet imagini cu Donald Trump arestat. De când fostul președinte a avertizat că se așteaptă să fie pus sub acuzare săptămâna aceasta, în dosarul privind mita plătită cu fonduri de campanie în 2016 vedetei porno Stormy Daniels, utilizatorii au visat la ceea ce ar putea fi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *