Berlusconi a fost achitat. Era acuzat de mituire într-un dosar de prostituție pentru minori

Un tribunal italian l-a achitat joi pe fostul premier Silvio Berlusconi. Acesta a fost acuzat de mituirea unui martor într-un dosar de prostituție pentru minori din 2013.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, a fost acuzat că i-a plătit cântărețului italian, Mariano Apicella, 157.000 de euro pentru a minți într-un proces în care politicianul italian era acuzat că a plătit pentru a întreține relații sexuale cu o dansatoare în vârstă de 17 ani.

Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, care sprijină noul guvern al premierului Giorgia Meloni, a fost în cele din urmă achitat în acest caz. El a pledat nevinovat în procesul de luare de mită, iar procurorul de la Roma, Roberto Felici, a declarat, joi, instanței că acuzațiile ar trebui să fie retrase.

Judecătorii au fost de acord și, de asemenea, l-au achitat și pe Apicella pentru luare de mită, scutindu-l în plus de acuzațiile de mărturie mincinoasă, deoarece termenul limită pentru a ajunge la un verdict a trecut.

„A fost o hotărâre corectă, deoarece nu existau dovezi de tranzacții corupte”, a declarat avocatul lui Berlusconi, Franco Coppi, reporterilor.

Apicella frecventa așa-numitele petreceri Bunga Bunga ale lui Berlusconi, care au declanșat scandalul care a contribuit la demiterea magnatului mass-media din funcția de prim-ministru în 2011, marcând sfârșitul celui de-al patrulea guvern al său.

Într-un dosar separat aflat pe rolul unui tribunal din Milano, Berlusconi este acuzat că a mituit alți 24 de martori, majoritatea tineri invitați la petrecerile sale. În mai, procurorii au cerut ca el să fie condamnat la șase ani de închisoare în acest dosar. Berlusconi a negat acuzația. Verdictul e așteptat anul viitor.

Facebook

Comentarii

82 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *