Fostul premier britanic, David Cameron, în vizită în Ucraina

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a mers în Ucraina, în prima sa vizită în străinătate de la numirea în funcţie – care a avut loc luni. Fostul premier britanic s-a întâlnit, cu acest prilej, cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Am vrut ca aceasta să fie prima mea vizită”, a spus Cameron în timpul discuţiilor sale cu Zelenski.

Marea Britanie va continua să acorde sprijinul militar pentru Ucraina, cât timp va fi necesar, a spus fostul premier britanic, David Cameron.

Ucraina pledează pentru continuarea asistenţei masive din partea UE şi a Statelor Unite şi vrea să evite să se instaleze oboseala după doi ani de război, într-un moment în care mai multe state din Occident cer reducerea sprijinului pentru Kiev.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Cameron pentru vizita sa, mai ales că atenţia puterilor occidentale nu se mai concentrează exclusiv asupra Ucrainei de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas, în urmă cu mai bine de o lună.

Negocierile cu delegaţia britanică s-au axat pe livrările de „arme pentru linia frontului, consolidarea apărării aeriene, protejarea populaţiei noastre şi a infrastructurii critice”, a precizat președintele Volodimir Zelenski.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *