Fostul candidat prezidențial anti-Lukașenko, reținut în Belarus

Un politician de opoziție care a candidat împotriva liderului de lungă durată din Belarus, Alexander Lukașenko, în controversatele alegeri prezidențiale din 2020 a fost reținut, a declarat echipa sa, potrivit Euronews.

Andrei Dmitriev, în vârstă de 41 de ani, este un militant și un critic vocal al președintelui belarus, care în prezent este copreședinte al partidului anti-Lukashenko Tell the Truth. El a fost reținut miercuri în capitala Minsk, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Motivul reținerii sale nu era cunoscut încă, a adăugat acesta. Autoritățile belaruse nu au comentat încă această detenție.

Lukașenko, primul și singurul președinte al țării de la înființarea funcției în 1994, a revendicat victoria în alegerile din 2020, care au fost afectate de acuzații de fraudă electorală și de represiunea forțelor de opoziție. La anunțarea victoriei sale în fața candidatului principal al opoziției, Svetlana Tikhanovskaya, sute de mii de belaruși au ieșit în stradă pentru a protesta, îndemnându-l pe Lukașenko să se retragă.

Dmitriev s-a clasat pe locul al patrulea în alegeri, cu 1,2% din voturile exprimate, arată rezultatele oficiale

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *