Rusia acuză de spionaj un fost angajat al Consulatului American

Serviciul rus de securitate (FSB) a făcut publică luni arestarea unui fost angajat local al Consulatului General American din Vladivostok, sub acuzația de furnizare de informații către Statele Unite cu privire la conflictul în curs din Ucraina.

Potrivit unui comunicat citat de surse media internaționale, Robert Șonov, fostul angajat în cauză, este învinuit că, începând din septembrie 2022 și până la momentul arestării sale, a colectat date în beneficiul diplomației americane.

Aceste informații, potrivit FSB, includeau detalii referitoare la: „desfășurarea operațiunii militare speciale din Ucraina, mobilizarea militară în regiunile ruse și analiza elementelor problematice în contextul protestelor populației”. Aceste date erau considerate deosebit de relevante pentru evaluarea impactului asupra alegerilor prezidențiale din Rusia din 2024.

Conform declarației FSB, fostul angajat a primit compensații financiare pentru activitatea sa și a acționat la cererea explicită a angajaților din cadrul serviciului politic al ambasadei americane la Moscova, identificați ca fiind Jeffrey Sullin și David Bernstein.

În conformitate cu legislația penală rusă, acțiunile de „colaborare confidențială cu un guvern străin” sunt considerate o infracțiune gravă, sancționată cu o pedeapsă de până la opt ani de închisoare. Sunt așteptate mai multe detalii suplimentare cu privire la cazul lui Șonov pe măsură ce investigațiile continuă.

Departamentul de Stat American nu a emis încă nicio declarație oficială cu privire la acest incident.

Facebook

Comentarii

107 răspunsuri

  1. 비아그라 100mg 1+1  2판(8정) 9,9000원  비아그라는 Prizer라는 제약회사에서 생산하는 발기 부전 치료제로,실데나필이라는 주요 성분을 포함하고 있습니다. 이 약물은 혈관을 확장시켜 성기에 더 많은 혈액을 유입시ㅣ켜 발기를 도와주는 효과를 가지고 있습니다.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *