Forţele ucrainene au respins 60 de atacuri ruseşti în Doneţk

Forţele ucrainene au respins peste 60 de atacuri ruseşti în zona localităţilor Bahmut, Avdiivka, Mariinka şi Liman, toate situate în regiunea Doneţk (estul Ucrainei) şi pe linia frontului, a comunicat miercuri Statul Major General ucrainean într-un comunicat despre situaţia la zi de pe front, relatează Agerpres.

„Bahmut şi Mariinka constituie epicentrul luptelor”, se arată în raport, care consemnează 30 de atacuri respinse de trupele ucrainene în zona Bahmut, un oraş parţial cucerit de forţele ruse, care „continuă să lanseze atacuri” pentru a-l cuceri complet, potrivit raportului.

Statul Major ucrainean informează, de asemenea, despre bombardamente şi atacuri de artilerie împotriva mai multor localităţi situate lângă cele patru puncte amintite de pe linia frontului, unde Rusia trebuie să avanseze pentru a-şi atinge obiectivul de a cuceri întreaga regiune ucraineană Donbas.

Referitor la regiunile Zaporojie şi Herson, în sudul Ucrainei, de asemenea parţial ocupate de Rusia, comandamentul ucrainean subliniază că „inamicul continuă să îşi sporească capacităţile defensive”, în plus la bombardamentele împotriva a 30 de localităţi din zona respectivă.

Mai mulţi oficiali de la Kiev au anunţat că Ucraina se pregăteşte de o contraofensivă de primăvară pentru a recupera noi teritorii, aşa cum a făcut între august şi noiembrie anul trecut în regiunile Harkov (nord-est) şi Herson (sud).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *