Trupele ruse, gata de ”contaminare radioactivă”

Ministerul rus al Apărării a declarat că și-a pregătit forțele pentru a lucra în condiții de contaminare radioactivă, după ce Moscova a acuzat Ucraina că plănuiește să detoneze o „bombă murdară”.

După săptămâni de creștere a tensiunilor internaționale, ca urmare a amenințărilor președintelui Vladimir Putin de a apăra „integritatea teritorială” a Rusiei cu arme nucleare, aceasta a fost prima declarație concretă a Moscovei privind o schimbare în starea de pregătire a forțelor sale. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Moscova crede că Ucraina se pregătește să detoneze o astfel de bombă.

Șeful trupelor de protecție nucleară, biologică și chimică ale Rusiei, generalul-locotenent Igor Kirillov, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că scopul unui astfel de atac ar fi acela de a da vina pe Rusia pentru contaminarea radioactivă rezultată, acuzând-o că a detonat o armă nucleară de grad scăzut. Chiar și așa, forțele rusești sunt pregătite să lupte în astfel de condiții.

„Ministerul Apărării a organizat activitatea pentru a contracara posibilele provocări din partea Ucrainei: forțele și resursele au fost pregătite pentru a îndeplini sarcini în condiții de contaminare radioactivă”, a spus Kirillov, citat de Reuters.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *