Forțele rusești au capturat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina

Forțele ruse au preluat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina și efectuează o „redistribuire masivă” de trupe în trei regiuni din sud, a declarat un consilier prezidențial ucrainean, pe fondul așteptărilor unei contraofensive ucrainene.

Forțele susținute de Rusia au declarat miercuri că au capturat intactă centrala electrică Vuhlehirska, alimentată cu cărbune din epoca sovietică, în ceea ce reprezintă prima victorie semnificativă a Moscovei în mai mult de trei săptămâni. Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiunii Donețk, dar a declarat că a fost doar un „mic avantaj tactic” pentru Rusia. Redistribuirea rusă în sud a părut a fi o trecere de la ofensivă la apărare strategică, a adăugat el, cu trupe trimise în regiunile Melitopol, Zaporizhzhia și Kherson.

Rusia ar fi ocupat a doua cea mai mare centrală electrică din Ucraina

Ucraina a precizat că intenționează să recucerească orașul Kherson din sud, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională și apărare, a transmis anterior pe Twitter că Rusia concentrează „numărul maxim de trupe” în direcția Kherson, dar nu a oferit detalii.

De asemenea, Arestovici a declarat că operațiunea ucraineană de eliberare a Khersonului „a început deja”, după ce a lovit miercuri podul Antonivskiy, o rută cheie de aprovizionare rusească în orașul din sudul ocupat de Rusia. Într-o alocuțiune de miercuri seara, Zelenski a declarat:

„Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Facem totul pentru a ne asigura că forțele de ocupație nu au nicio oportunitate logistică în țara noastră” și a promis că va reconstrui podul Antonivskiy și alte puncte de trecere din regiune.

Oficialii ruși au declarat anterior că vor recurge în schimb la poduri de pontoane și feriboturi pentru ca forțele să traverseze râul. Arestovici a confirmat, de asemenea, strategia Ucrainei de a izola forțele rusești, afirmând într-un interviu acordat miercuri seară televiziunii ucrainene că există un „anumit plan” al forțelor armate ale Ucrainei de a „izola operațiunile militare [ale Rusiei]”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, fantastic weblog format! How long have you been blogging for?
    you made blogging glance easy. The entire glance of your website is great, let alone the content!
    You can see similar here sklep online

  2. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
    I’m trying to get my website to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good results. If you know of any please share.
    Thanks! I saw similar text here: Backlinks List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *