Rusia amenință linia de aprovizionare ucraineană

Forțele rusești luptă pentru a cuceri centrul orașului Bahmut, din estul Ucrainei, care face obiectul unor dispute aprige, și amenință o rută de aprovizionare pentru forțele ucrainene, au informat vineri serviciile secrete britanice.

Solicitat să comenteze raportul, un purtător de cuvânt al comandamentului militar ucrainean a declarat pentru Reuters că situația este dificilă în Bahmut și că forțele ruse își concentrează toate eforturile pentru a cuceri orașul, dar nu au „succes strategic”. Bătălia de luni de zile pentru Bahmut, unul dintre ultimele centre urbane din estul provinciei ucrainene Donețk care nu a căzut încă în mâinile forțelor ruse, s-a dovedit a fi una dintre cele mai sângeroase din război.

Raportul britanic, dacă se confirmă, indică faptul că forțele ucrainene se află sub o presiune severă, la două zile după ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că acestea se vor retrage dacă riscă să fie încercuite. Donețk este una dintre cele patru provincii din estul și sudul Ucrainei pe care Rusia încearcă să le ocupe în totalitate. Aceasta le-a declarat anexate anul trecut, după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev într-o încercare de a cuceri Ucraina la începutul războiului.

Actualizarea zilnică de vineri a serviciilor de informații britanice a contrastat cu accentul obișnuit pus pe succesele militare ucrainene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *