Forțele Aeriene Române: Zboruri de antrenament cu avioane F-16, în sud-estul ţării

Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române execută, astăzi, zboruri de antrenament la înălţimi mici, în sud-estul ţării.

Zborurile vor avea loc la altitudini de 150-2.000 m înălţime faţă de sol.

„Aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant şi menţinerea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române. Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale”, precizează Forţele Aeriene Române.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în dotare 17 aeronave F-16 în configurație M5.2R, iar săptămâna trecută, Ministerul Apărării Naționale a semnat contractul de achiziție a 32 de avioane F-16, în configurația M6.5.2, motoare de rezervă și suport logistic, de la Guvernul Regatului Norvegiei.

Avioanele vor fi livrate României în stare operațională, cu o resursă disponibilă care va permite operarea acestora de către Forțele Aeriene Române pentru o perioadă de minim 10 ani.

Achiziția celor 32 de avioane de la Guvernul Regatului Norvegiei reprezintă, în fapt, un transfer de capabilitate între două state membre ale NATO, pentru creșterea capacității de apărarea a României și asigurarea contribuției naționale la apărarea colectivă în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Contractul prevede că primele aeronave vor veni în România încă din 2023.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *