Fiul lui Evgheni Prigojin preia conducerea Grupului Wagner

Potrivit unor surse citate de un post de televiziune rus, Pavel Prigojin, fiul controversatului lider al Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a devenit oficial noul șef al acestei organizații de mercenari. Zvonurile privind preluarea conducerii de către acesta a Grupului Wagner au început să circule luna trecută și au fost confirmate astăzi.

Această schimbare vine la doar câteva luni după tragicul accident aviatic în care a decedat Evgheni Prigojin, lăsându-l pe Pavel Prigojin ca singurul moștenitor al imperiului mercenarilor. În vârstă de 25 de ani, Pavel Prigojin pare hotărât să continue operațiunile Grupului Wagner, dar cu o abordare nouă.

Se pare că noul lider al Grupului Wagner a purtat negocieri cu Garda Națională a Rusiei, Rosgvardia, pentru a transforma această organizație într-o subdiviziune a Gărzii Naționale sub controlul direct al președintelui rus, Vladimir Putin. Această schimbare ar implica recrutarea exclusiv din rândul civililor, fără a mai accepta foști mercenari care s-au alăturat ulterior Ministerului rus al Apărării.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, ISW, Pavel Prigojin și Garda Națională rusă au negociat păstrarea numelui organizației, a simbolurilor, a ideologiei, a comandanților și a conducerii actuale. Această mutare ridică întrebări cu privire la viitorul Grupului Wagner și la implicarea acestuia în conflictele regionale, în special în estul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *