Finlanda cere ajutorul UE în fața migranților din Rusia

Vineri, premierul finlandez Petteri Orpo a cerut Uniunii Europene să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să facă față afluxului de migranți din Rusia, conform Reuters.

Orpo a subliniat necesitatea de măsuri coordonate la nivelul UE, adăugând că Finlanda își pregătește propria legislație pentru a gestiona situația.

Împreună cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, Orpo a inspectat granița de nord a țării cu Rusia, subliniind importanța colaborării între statele membre.

Finlanda a închis granița cu Rusia anul trecut, din cauza numărului în creștere de migranți, proveniți mai ales din zone precum Siria și Somalia. Autoritățile finlandeze au acuzat Moscova că utilizează migrația ca instrument împotriva țării nordice și a UE, acuzație respinsă de Kremlin.

În urma exemplului dat de Polonia și Lituania, care au impus măsuri la frontiera cu Belarusul, guvernul finlandez lucrează la o legislație care să permită poliției de frontieră să prevină intrarea solicitanților de azil care trec din Rusia în Finlanda.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *