Finlanda și Estonia cer interzicerea călătoriilor în UE pentru turiștii ruși

Finlanda și Estonia i-au cerut Uniunii Europene să interzică acordarea vizelor de turiști pentru cetățenii ruși, la scurt timp după ce președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a înaintat aceeași cerere către Occident.

„Cetățenii ruși nu ar trebui să se bucure de vacanțe pe teritoriul Uniunii în timp ce Kremlinul continuă să poarte un război sângeros pe teritoriul Ucrainei” au argumentat aceștia.

Deși Uniunea Europeană le-a interzis avioanelor rusești accesul în spațiul său aerian, cetățenii săi pot călători în continuare peste granițele terestre ale țării lor cu Finlanda, Estonia și Letonia de unde își continuă tranzitul cu zboruri înspre toată Europa.

De asemenea, companiile ruse de turism oferă acum servicii auto din Sankt Petersburg până la aeroporturile Helsinki și Lappeenranta din Finlanda pentru a facilita astfel de călătorii, potrivit radiodifuzorului finlandez YLE.

Prim-ministrul finlandez Sanna Marin a declarat luni postului că „nu este corect ca în timp ce Rusia poartă un război de agresiune extrem de brutal în Europa, rușii să poată duce o viață normală, să călătorească în Europa, să fie turiști”.

Marin a spus că se așteaptă ca problemă să fie abordată „în detaliu” la viitoarele reuniuni ale Consiliului European. „Poziția mea personală este că turismul ar trebui restricționat”, a adăugat aceasta.

Marți, Estonia a susținut și ea această poziție, prim-ministrul Kaja Kallas spunând că „a venit momentul să punem capăt turismului din Rusia”.

„Vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului”, a spus ea într-un tweet.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

 1. Wow, superb blog format! How lengthy have you ever been blogging for?
  you made running a blog look easy. The overall look of your website is wonderful,
  let alone the content! You can see similar here najlepszy sklep

 2. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Kudos! I saw similar text here: GSA Verified List

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *