Finlanda modifică legislația pentru a securiza granița cu Rusia

Finlanda, care acuză Rusia că trimite migranţi la graniţa sa estică, intenţionează să modifice legislaţia pentru a spori securitatea naţională şi a frontierelor, a anunţat Ministerul de Interne din această țară, potrivit Agerpres.

La sfârşitul anului trecut, Finlanda şi-a închis graniţa estică pe care o are cu Rusia, după un aflux neobişnuit de mare de persoane din ţări precum Siria şi Somalia.

Kremlinul a respins acuzaţiile Finlandei conform cărora ar trimite migranţi la graniţă.

Ministerul de Interne a precizat, într-un comunicat, că această alimentare a migraţiei a fost o încercare a Rusiei de a influenţa securitatea naţională a Finlandei.

„Proiectul va pregăti amendamente legislative care vor contribui la consolidarea securităţii frontierelor şi la combaterea eficientă a oricăror încercări de a exercita presiuni asupra Finlandei sub forma migraţiei instrumentalizate”, potrivit comunicatului ministerului finlandez.

La începutul acestei luni, în timp ce guvernul a extins controalele la frontieră, ministerul a transmis că sute de migranţi aşteaptă în apropierea părţii ruseşti a frontierei pentru a intra în Finlanda.

Guvernul intenţionează să prezinte parlamentului o propunere privind amendamentele, în luna martie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *