Finlanda ia în considerare interzicerea vizelor turistice pentru cetățenii ruși

Guvernul finlandez este supus unei presiuni publice și politice din ce în ce mai mari de a închide granița de est a Uniunii cu Rusia .

În ciuda impunerii diferitelor sancțiuni Rusiei ca răspuns la invazia militară a Ucrainei, țara continuă să elibereze vize cetățenilor ruși, lucru care ar putea lua sfârșit în urma discuțiilor recente din Parlamentul finlandez.

Mai precis, patru grupuri parlamentare din Finlanda au discutat în ultimele săptămâni dacă cetățenii ruși ar trebui să poată continua să solicite vizele în țara lor sau dacă acestea ar trebui să fie interzis, dat fiind contextul sancțiunilor și războiului din Ucraina.

De asemenea Rusia și-a relaxat restricțiile COVID la mijlocul lunii iulie, ceea ce înseamnă că, pentru prima dată înainte de pandemie, rușii cu vize Schengen pot trece legal granița cu autobuzul sau cu mașina, chiar dacă acestora le este în prezent interzis să călătorească în UE pe cale feroviară sau aeriană.

Până acum, în iulie, au fost înregistrate în jur de 176.000 de persoane care au intrat prin mai multe puncte de trecere a frontierei. Acest număr este cu mult mai mic decât cifrele înregistrate în luna iulie a anului 2019 când aproape 950.000 de persoane au traversat aceste puncte de trecere .

Autoritățile finlandeze au declarat că vor aștepta ca Uniunea Europeană să adopte o poziție comună în acest sens, mai degrabă decât să acționeze unilateral.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

68 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *