Finlanda a lăsat deschis doar un punct de trecere a frontierei cu Rusia

Finlanda a luat decizia de a nu menţine deschis doar un singur punct de trecere a frontierei cu Rusia, Raja-Jooseppi, la frontiera cu regiunea Murmansk, în zona arctică rusă. Ca reacție, autorităţile ruse au anunţat, astăzi, că au întărit măsurile de securitate în regiunea care se învecinează cu Finlanda.

Sâmbăta trecută, această țară nordică a închis patru dintre cele opt puncte ale sale de trecere a frontierei cu Rusia, în sud-est, pentru a stăvili sosirea de migranţi ilegali.

Potrivit autorităților ruse, circa 400 de cetăţeni străini se aflau, ieri, la punctul de trecere de la Salla, în partea de nord a frontierei dintre cele două ţări, şi doar 50 dintre ei au fost autorizaţi să treacă de către poliţia de frontieră finlandeză.

Finlanda, care a aderat la NATO în aprilie ca reacţie la războiul din Ucraina, a acuzat Moscova că lasă migranţi în situaţie ilegală să ajungă la frontiera comună.

Finlanda, care are o frontieră de 1.340 de km cu Rusia, afirmă că a constat de la sfârşitul lui august un aflux de migranţi fără vize originari din Orientul Mijlociu şi din Africa, în special din Irak, Somalia şi Yemen.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *