Finanțare majoră pentru siguranța rutieră

În cadrul unei întâlniri desfășurată în Leipzig, Germania, Grupul de lucru pentru siguranța rutieră al Băncilor Multilaterale de Dezvoltare (MDBs) a anunțat că șapte dintre membrii săi au alocat suma de 3,6 miliarde de dolari pentru inițiative de siguranță rutieră în țările în curs de dezvoltare în perioada 2018-2022.

Trei proiecte independente de siguranță rutieră, printre care și unul în România au beneficiat de finanțare în valoare de 912 milioane de dolari de la MDBs, reprezentând mai mult de o pătrime din suma aprobată.

Aceste angajamente vin ca răspuns la o criză globală de siguranță care provoacă moartea a 1,35 milioane de oameni în accidente rutiere în fiecare an, 93% dintre aceste decese având loc în țările în curs de dezvoltare.

În ciuda acestor contribuții semnificative, este nevoie de mai mult pentru a atinge obiectivul Organizației Națiunilor Unite de reducere la jumătate a numărului de victime ale accidentelor rutiere, până în 2030. Este nevoie de cel puțin 200 de miliarde de dolari în finanțare suplimentară pentru a îmbunătăți măsurile de siguranță rutieră și a atinge obiectivul ONU.

Grupul de lucru pentru siguranța rutieră al MDBs, înființat în 2009, este format din 10 instituții membre ce au misiunea de a sprijini țările cu venituri mici și medii în satisfacerea nevoilor de finanțare în domeniul siguranței rutiere.

MDBs sunt deja finanțatori importanți ai proiectelor de transport și au aprobat un total de 50 miliarde de dolari în finanțări pentru drumuri și mobilitate urbană în perioada 2018-2022, cu o medie de aproximativ 10 miliarde de dolari anual. Această finanțare semnificativă din partea MDBs pentru sectoarele de transport rutier și mobilitate urbană este estimată să crească și oferă o oportunitate importantă de a majora finanțarea siguranței rutiere.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *