Financial Times: Raiffeisen Bank face angajări în lanț în Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank nu își încheie afacerile în Rusia, ba chiar continuă să le dezvolte. Potrivit Financial Times, citat de Agerpres, începând din luna decembrie 2023, austriecii au plasat peste 2.400 de anunţuri de angajare în Rusia. Dintre acestea, aproape 1.500 sunt pentru funcţii de management al vânzărilor şi servicii pentru clienţi.

Aceste anunţuri contrazic declaraţiile repetate ale Raiffeisen potrivit cărora intenţionează să îşi reducă şi chiar să îşi vândă afacerile din Rusia, după decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina.

La doi ani de la debutul războiului, banca austriacă este instituţia financiară occidentală cu cele mai mari operaţiuni din Rusia. Raiffeisen a intrat în vizorul Trezoreriei americane şi, de asemenea, este presată de Banca Centrală Europeană să se retragă din Rusia.

Într-un comunicat remis Financial Times, Raiffeisen susţine, însă, că anunţurile de angajare „nu reflectă măsurile luate pentru a-şi reduce afacerile din Rusia şi nici nu corespund cu planurile viitoare vizând afacerile din Rusia”.

Cu toate acestea, Financial Times dezvăluie că dintre băncile europene care încă operează în Rusia, Raiffeisen este singura care și-a crescut numărul de angajaţi – cu 6,6%, până la 9.942, în decembrie 2023.

Comparativ, grupul italian UniCredit, a doua cea mai mare bancă occidentală din Rusia, avea 3.171 de angajaţi la sfârşitul anului 2023.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *