Finala Cupei Africii pe Națiuni: Nigeria – Coasta de Fildeș

Miercuri, 7 februarie, au fost stabilite finalistele Cupei Africii pe Națiuni, care vor concura pentru titlul de campioană a turneului.

În prima semifinală s-au întâlnit naționalele Nigeriei și Africii de Sud. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1 – 1, fiind tranșat de către nigerieni la loviturile de departajare, unde s-au impus cu 4 – 2.

În a doua semifinală, Coasta de Fildeș și RD Congo s-au luptat pentru un loc în finala Cupei Africii . Ivorienii au luat conducerea în minutul 65, ceea ce a fost suficient pentru a-și asigura locul în finală.

Nigeria și Coasta de Fildeș s-au întâlnit anterior în turneu în faza grupelor, Nigeria ieșind învingătoare cu 1-0. În general, în ultimele cinci meciuri, Nigeria a sărbătorit victoria de trei ori, în timp ce Coasta de Fildeș a câștigat de două ori.

Echipa națională a Nigeriei a câștigat de trei ori titlul Cupei Africii pe Națiuni: în 1980, 1994 și 2013. Coasta de Fildeș a ridicat trofeul de două ori – în 1992 și 2015.

Echipele care au fost învinse în semifinale, naționalele Africii de Sud și RD Congo, vor concura în meciul pentru locul trei. Meciul va avea loc sâmbătă, 10 februarie, și va începe la ora 21:00, ora Europei Centrale.

Meciul final dintre Nigeria și Coasta de Fildeș va avea loc a doua zi, duminică, 11 februarie, începând tot la ora 21:00, ora Europei Centrale.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *