Final de campanie electorală în Polonia

Liderii de partid care concurează la viitoarele alegeri parlamentare cheie din Polonia, urmează să țină vineri ultimele mitinguri de campanie în speranța de a atrage noi alegători, deoarece sondajele de opinie sugerează o cursă strânsă. În mod oficial, de vineri de la miezul nopții se încheie campania electorală.(AP)

Alegerile de duminică vor decide dacă partidul de guvernământ, conservator, euro-sceptic, Lege și Justiție, va câștiga al treilea mandat consecutiv sau dacă va veni rândul coaliției civice liberale.

Liderul partidului Lege și Justiție, Jaroslaw Kaczynski, care este conducătorul de facto al Poloniei, se întâlnește cu alegătorii în sud-estul Poloniei, unde partidul său are un mic avantaj față de opoziție, iar mitingul său de închidere urmează să aibă loc în orașul pitoresc Sandomierz, locația unui serial TV popular „Reverendul Mateusz”, despre un preot investigator.

Deși orașul său natal este Varșovia, Kaczynski nu poate conta pe un sprijin mare în capitală, unde candidează arhirivalul său, liderul Coaliției Civice, Donald Tusk. Alegătorii din orașele mari au susținut partidul lui Tusk la ultimele alegeri.

Ultimul miting de campanie al lui Tusk are loc la Pruszkow, lângă Varșovia. Celelalte partide își închid și ele campaniile cu o serie de evenimente în toată țara.

Sondajele sugerează că ”Lege și Justiție” va câștiga cele mai multe voturi, dar își va pierde actuala majoritate restrânsă în parlament și, odată cu aceasta, posibilitatea de a guverna singur.

Cu aproximativ 8% dintre alegătorii eligibili încă nehotărâți, declarațiile liderilor de la mitingurile de vineri ar putea decide viitorul imediat al națiunii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *