Filmul „Phoenix – Povestea” – Capitala Europeană a Culturii Timişoara, 2023

Filmul „Phoenix – Povestea”, în regia lui Cristian Radu Nema, se bucură de o proiecţie de gală care are loc miercuri seara, la Consiliul Judeţean Timiş, în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023.

„Trupa a renăscut de fiecare dată din propria cenuşă, iar povestea fenomenului Phoenix nu are nici început şi nici sfârşit. Principalul scop al documentarului este de a insufla tuturor generaţiilor de fani această emoţie a transmutaţiei, puterea de a depăşi orice obstacol, păstrând aproape valorile fundamentale: importanţa tradiţiilor, tăria de caracter, curajul de a explora necunoscutul. Principiul călăuzitor al transformării Phoenix este reînnoirea, însă forţa schimbării nu poate veni decât din interior”, a declarat, pentru AGERPRES, regizorul Cristian Radu Nema.

În contextul evenimentelor prilejuite de declararea Timişoarei Capitală Europeană a Culturii 2023, emblematica trupă Phoenix nu putea lipsi din atenţia autorităţilor judeţene şi a publicului care îi apreciază de peste 60 de ani. Ca un semn de apreciere a contribuţiei pe care trupa timişoreană o are în promovarea unei culturi autentice bazate pe cultivarea talentului şi a libertăţii, a luat naştere filmul „Phoenix – Povestea”.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa liderului şi fondatorului fenomenului Phoenix, Nicolae Covaci, a regizorului Cristian Radu Nema, a producătorului şi scenaristului Bianca Beatrice Michi.

Evenimentul este o încununare a parcursului naţional şi internaţional pe care filmul l-a avut într-un turneu impresionant de peste 25 de oraşe din ţară şi în cinci capitale din Europa, unde a fost primit cu lacrimi în ochi de către mii de spectatori din toate generaţiile, care au privit filmul doar cu sufletul. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *