Feszültség növekedése Gázai övezetben: a Hamas „propagandának” minősítette Izrael kitelepítési felhívását

Az újabb feszültségek csúcsán a Gázai övezetben, az iszlamista paramilitáris csoport, a Hamas „propagandának” minősítette az izraeli hadsereg északi területek kitelepítésére vonatkozó felhívását, a dpa híradása szerint.

A Gázai övezetben hatalmon lévő és Izrael, az Európai Unió és az Egyesült Államok által terrorista szervezetként besorolt Hamas figyelmeztette a civileket, hogy ne essenek az „üzenetek propagandájába”, és maradjanak a területen.

A Gáza biztonsági forrásai szerint a lakosokat megakadályozzák abban, hogy elhagyják a terület északi részét, tanúk pedig arról számoltak be, hogy több lakosot már megállított a Hamas, és utasítást kaptak arra, hogy térjenek vissza északra. A pánik egyre inkább terjed a területen, mivel nincsenek egyértelmű utasítások a hatóságok részéről.

Korábban az izraeli hadsereg felszólította az összes civilt, hogy hagyja el a Gázai övezetet, dél felé tartva. Az ENSZ adatai szerint több mint egy millió embert érint, és az észlelők figyelmeztetnek, hogy az izraeli szárazföldi offenzíva közel van.

Az izraeli kitelepítési felhívás nyomán az ENSZ Menekültügyi Ügynöksége (UNRWA) déli részre helyezte át irodáit és nemzetközi személyzetét annak érdekében, hogy biztosítsa műveleteinek folytatását és a gázai palesztin menekültek támogatását. Az ENSZ ügynökség kéri az izraeli hatóságokat, hogy védelmezzék az UNRWA menedékeiben tartózkodó összes civilt, ideértve az iskolákat is.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *