Festivalul ”Enescu”: Primul concert din Seria ”Enescu şi contemporanii”

Primul concert din Seria ”Enescu şi contemporanii”, având ca protagonişti pe membrii Fine Arts Quartetva, se va desfăşura, sâmbătă, la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă din Bucureşti, informează organizatorii Festivalului Internaţional ‘George Enescu’.

„Azi, de la ora 11,00 are loc primul concert din Seria Enescu şi contemporanii. Fine Arts Quartet vor concerta în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă din Bucureşti şi îi vor avea drept invitaţi pe pianiştii Gisele şi Fabio Witkowski şi pe contrabasistul Săndel Smărăndescu. Programul este format din lucrări de George Enescu”, transmite ARTEXIM, într-un comunicat preluat de AGERPRES.

La Sala Radio debutează, de la ora 13,00, Seria Orchestrelor Româneşti, cu concertul Orchestrei Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, sub bagheta maestrului Jonathon Heyward şi cu Andrei Gologan la pian. În program sunt lucrări de Doina Rotaru, Britten şi Şostakovici.

Tot sâmbătă, la Ateneul Român, de la ora 16,30, are loc şi concertul Orchestrei de Cameră Dogma condusă de dirijorul Mikhail Gurewitsch, în cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu. Soliste vor fi două câştigătoare ale Concursului Internaţional ‘George Enescu’ 2022, Alexandra Segal la pian şi Maria Marica la vioară. În program vor fi compoziţii de Dan Buciu, Felix Mendelssohn, Samuel Barber, Benjamin Britten şi Mikhail Gurewitsch.

În cadrul Seriei Mari Concerte ale lumii are loc al doilea concert al Orchestrei Teatrului Capitole din Toulouse pe scena Sălii Palatului de la ora 19,30, sub bagheta dirijorului Josep Pons, cu Nona Ciobanu (regizor multimedia), Lambert Wilson (narator), Mathias Vidal (tenor) şi Vincent Le Textier (bariton). În program vor fi lucrări de Hector Berlioz.

Seara se încheie cu un concert din Seria Concertelor de la miezul nopţii, cu Ensemble Zefiro de la ora 22,30, pe scena Ateneului Român. Concertul va fi dirijat de fondatorul ansamblului, oboistul Alfredo Bernardini, iar programul va fi compus din opera Gran Partita de Wolfgang Amadeus Mozart.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *