Fermierii români, subiect de propagandă pentru Moscova împotriva Ucrainei și UE

Într-un briefing de presă desfășurat miercuri, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a adus în discuție nemulțumirile fermierilor români cu privire la produsele provenite din Ucraina, acuzând lipsa de acțiune a guvernului român în protejarea intereselor acestora. Potrivit declarațiilor sale, autoritățile române preferă să evite conflictul cu Bruxelles-ul și să sprijine regimul de la Kiev, în detrimentul fermierilor naționali.

„Ținând cont de poziția sa geografică și de conjunctura actuală, România a devenit una dintre destinațiile cheie pentru tranzitul și comercializarea produselor agricole din Ucraina”, a declarat Zaharova, subliniind impactul importurilor asupra pieței locale.

Odată cu intensificarea importului de produse agricole din Ucraina în România, în ultimii ani, fermierii români au început să resimtă efectele negative ale acestei situații. „Nu există nicio îndoială că această abordare le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, a adăugat Zaharova, fără a adăuga mai multe detalii.

Cu toate acestea, guvernul român nu a luat măsuri concrete pentru a proteja interesele fermierilor, fapt atribuit de Zaharova evitării unui conflict cu Bruxelles-ul. „Acest lucru nu este surprinzător: se știe de mult timp că actualele autorități române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul, care este hotărât să ajute regimul de la Kiev în vânzarea produselor ucrainene”, a comentat purtătoarea de cuvânt.

Analiștii atrag atenția asupra posibilelor motive ascunse ale propagandei Moscovei în această chestiune, sugerând că aceasta ar putea fi o încercare de a submina relațiile dintre România, UE și Ucraina în beneficiul propriilor interese geopolitice.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *