Federația Franceză de Fotbal nu ”respectă” Ramadanul

Ramadanul a început pe 10 martie și se va încheia pe 9 aprilie. În această perioadă, FFF nu va autoriza pauze pentru întreruperea postului în timpul meciurilor.

În acest sens, Federația Franceză de Fotbal își menține linia. Dacă nu le-a trimis un e-mail oficialilor așa cum a făcut-o anul trecut, organul de conducere a confirmat că și în acest an nu vor exista aranjamente speciale care să permită jucătorilor care urmează Ramadanul să întrerupă postul în timpul meciurilor.

În Ramadan, consumul de alimente este interzis de la răsărit până la apus. Astfel, este vorba de meciurile de seară, când jucătorii musulmani ar putea consuma lichide, geluri energetice și suplimente.

Federația își întemeiază poziția pe articolul 1.1 din statutul său: „În timpul competițiilor sau evenimentelor organizate pe teritoriul Federației sau în legătură cu aceasta, sunt interzise: orice discursuri sau manifestații de natură politică, ideologică, religioasă sau sindicală; orice purtare de semne sau îmbrăcăminte care se presupune că exprimă afiliere politică, filozofică, religioasă sau sindicală.”

Mulți reprezentanți ai țărilor africane, care aderă la islam, joacă în campionatul francez.

Adam Neamțu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *