Gaza: Agenția ONU pentru refugiați rămâne fără bani, din cauza complicității unor angajați cu Hamas

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat un apel către țările care au suspendat finanțarea Agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA) să garanteze continuarea operațiunilor acestei agenții.

UNRWA, principalul furnizor de ajutor umanitar în Gaza, se confruntă cu o criză după ce a fost acuzată că unii dintre angajații săi au fost implicați într-un atac comis de Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie 2023.

Directorul UNRWA, Philippe Lazzarini, a avertizat că asistența vitală acordată de agenție este pe cale să înceteze din cauza sistării fondurilor, calificând aceasta drept o „pedeapsă colectivă”. Guvernul Israelului a cerut demisia lui Lazzarini și oprirea activităților agenției în Fâșia Gaza după război. Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Italia și Germania au suspendat toate finanțările viitoare către UNRWA.

În replică, ministerul Sănătății din guvernul Hamas din Fâșia Gaza a anunțat că de la începutul războiului au murit 26.422 de oameni, majoritatea fiind femei, copii și adolescenți. În ultimele 24 de ore, Hamas afirmă că au fost ucise încă 165 de persoane.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *