Facebook și Twitter se vor confrunta cu noile norme UE privind conținutul până la 25 august

Cele mai mari platforme de socializare din lume, Facebook, Twitter, TikTok și altele, vor trebui să ia măsuri drastice împotriva conținutului ilegal și dăunător, în caz contrar urmând să se confrunte cu amenzi considerabile, în conformitate cu Actul privind serviciile digitale al Uniunii Europene, începând cu 25 august.

Comisia Europeană va desemna astăzi 19 platforme online foarte mari (VLOP) și motoare de căutare care vor intra sub incidența legii de mare amploare privind conținutul online. Aceste firme se vor confrunta cu cerințe stricte, printre care se numără eliminarea rapidă a conținutului ilegal, garantarea faptului că minorii nu sunt vizați cu reclame personalizate și limitarea răspândirii dezinformării și a conținutului dăunător, cum ar fi hărțuirea cibernetică.

„La o scară mare se adaugă o mare responsabilitate. Începând cu 25 august, cu alte cuvinte, exact patru luni de acum, platformele online și motoarele de căutare cu peste 45 de milioane de utilizatori activi vor avea obligații mai puternice”, a declarat Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, în cadrul unei ședințe de informare cu jurnaliștii.

Printre companiile desemnate cu peste 45 de milioane de utilizatori în UE se numără: Opt platforme de socializare, și anume Facebook, TikTok, Twitter, YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest și Snapchat; cinci piețe online, și anume Amazon, Booking, AliExpres, Google Shopping și Zalando; alte platforme, inclusiv magazinele de aplicații Apple și Google, Google Maps și Wikipedia, precum și motoarele de căutare Google și Bing.

Aceste platforme mari vor trebui să înceteze să mai afișeze utilizatorilor reclame bazate pe date sensibile, cum ar fi religia și opiniile politice. Conținutul generat de inteligența artificială, cum ar fi videoclipurile și fotografiile manipulate, cunoscute sub numele de deepfakes, va trebui să fie etichetat.

Facebook

Comentarii

69 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *