Expoziţia „Brâncuşi: Surse româneşti şi perspective universale”

Muzeul Naţional de Artă Timişoara (MNArT) anunţă un maraton cultural cu expoziţia ”Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, în 20 decembrie, marcând ziua în care, în Decembrie 1989, Timişoara s-a autodeclarat primul oraş liber de comunism din România.

Maratonul cultural „Brâncuşi” va începe pe 20 decembrie, de la ora 10.00, continuând până pe 21 decembrie ora 08.00, după următoarea structură: între orele 10.00 – 20.00 (în 20 decembrie) va fi program normal de vizitare, acces cu bilete care pot fi rezervate online din timp pe bilete. brancusi-2023.info, dar şi cu bilete care se pot achiziţiona direct de la casieria Muzeului Naţional de Artă Timişoara în ziua respectivă. Între orele 20.00 – 08.00 (20 – 21 decembrie), accesul este gratuit pe baza unor bilete gratuite achiziţionate de pe site-ul expoziţiei, bilete.brancusi-2023.info, începând cu vineri, 15 decembrie.

O persoană nu poate achiziţiona mai mult de două bilete.

„Maratonul cultural de la Muzeul Naţional de Artă este dedicat celebrării datei la care Timişoara a devenit primul oraş liber de comunism din România. Programul cultural derulat de Consiliul Judeţean (CJ) pentru Timişoara, Capitală Europeană a Culturii, onorează Revoluţia din 1989 şi spiritul liber al timişorenilor, iar opera marelui Brâncuşi ne ajută acum, 34 de ani mai târziu, să ne eliberăm de lucrurile complicate şi tulburi care nu ne aparţin ca şi comunitate”, declară preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiaşi expoziţii lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: „Sărutul”, „Măiastra”, „Pasărea în văzduh”, „Muzele” („Domnişoara Pogany” şi „Muza adormită”), „Somnul”, „Peştele”, „Capul de copil” etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecţie atent ghidată de fotografii şi fragmente filmate de Constantin Brâncuşi.

Expoziţia „Brâncuşi: Surse româneşti şi perspective universale” este organizată de către Muzeul Naţional de Artă Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România, fiind finanţată de Consiliul Judeţean Timiş

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *