Atac terorist la Ankara: Act sinucigaș lângă Parlament

O explozie puternică a zguduit capitala Turciei ieri dimineaţă, lângă sediul Parlamentului, chiar în ziua începerii noii sesiuni legislative. Potrivit Ministerului turc de Interne, atacul a fost un act terorist comis de doi indivizi care se aflau la bordul unui vehicul militar. Unul dintre aceştia s-ar fi aruncat în aer în timpul exploziei, în timp ce celălalt a fost neutralizat de forţele de securitate. Doi poliţişti au fost răniţi în urma incidentului.

De asemenea, un post privat de televiziune a raportat împuşcături în zona respectivă, care găzduieşte multe ministere importante. Ca urmare, zona a fost complet izolată de către forţele de poliţie, iar ambulanţe au fost trimise la faţa locului pentru a acorda asistenţă victimelor.

În contextul acestui atac terorist, Turcia a anunţat că a organizat o serie de atacuri aeriene asupra rebelilor kurzi din nordul Irakului. Guvernul a declarat că în urma acestor atacuri aeriene au fost distruse 20 de ţinte şi că mai mulţi militanţi ai grupului rebel PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), care este interzis în Turcia, au fost „neutralizaţi”.

PKK a emis o declaraţie în care susţine că atacul cu bombă din dimineaţa zilei de duminică din Ankara a fost comis de un grup cu legături cu ei. Grupul Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este considerat un grup terorist în Turcia, Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Autorităţile turce au intensificat măsurile de securitate în întreaga ţară în urma acestui atac şi continuă să investigheze circumstanţele acestuia.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *