Experți: Racheta care a omorât anul trecut doi oameni, în Polonia, era ucraineană

Experți polonezi au ajuns la concluzia că racheta care a provocat moartea a două persoane, într-o fermă din sudul Poloniei, în noiembrie anul trecut, a fost lansată de forțele ucrainene, potrivit publicației Rzeczpospolita, citată de agențiile internaționale de presă.

Conform informațiilor furnizate de ziar, racheta implicată are o rază de acțiune variind între 75 și 90 de kilometri. Expertiza a subliniat că, la momentul incidentului, pozițiile trupelor rusești care au invadat Ucraina se aflau la o distanță care face imposibilă ajungerea unei astfel de rachete la Przewodow, locul tragediei.

Această dezvăluire alarmantă a făcut să crească temerile în rândul aliaților NATO, întrucât explozia rachetei de tip S-300 5-W-55 într-un stat membru al NATO a ridicat semne de întrebare cu privire la potențiala escaladare a conflictului din Ucraina. Acest lucru putea implica activarea clauzei de apărare reciprocă a aliaților NATO, conform căreia un atac asupra unuia dintre membrii NATO este considerat un atac asupra tuturor.

La vremea respectivă, oficialii polonezi au declarat că intenționează să abordeze situația cu prudență și să caute soluții diplomatice pentru a menține stabilitatea și pacea în regiune.

Această nouă dezvăluire adaugă o presiune semnificativă asupra comunității internaționale în ceea ce privește gestionarea conflictului din Ucraina și asigurarea securității membrilor NATO.

Facebook

Comentarii

53 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *